Vinkkejä elämään

Matematiikan opiskelun peruspilarit – Mikko Lujasmaa

Aloita tutustumalla opiskeltavaan asiaan

Matemaattista tekstiä ei useinkaan ole paljon, mutta se on haastavaa. Jokaisella sanalla on merkitys. Teoria onkin syytä lukea huolella ja ymmärtää sen soveltaminen esimerkkien avulla ennen harjoitustehtävien aloittamista.

Työskentele huolellisesti ja järjestelmällisesti

Matematiikan tehtävä etenee johdonmukaisesti, usein monien vaiheiden jälkeen kohti ratkaisua. Kokeile ja testaa sekä kirjaa ylös välivaiheita. Muista aina tarkista vastauksesi mielekkyys.

Ole kärsivällinen – älä anna periksi

Matematiikan tehtävät eivät useinkaan aukea heti ensi silmäyksellä, eivätkä edes ensi yrittämällä. Sinnikäs ongelmanratkaisu on opettavaisinta.

Varmista että ymmärrät

Matematiikka on konstruktiivinen oppiaine, jossa uusi tieto rakennetaan aikaisemmin opitun varaan. Jos tietoihin jää aukkoja, uuden ymmärtäminen on mahdotonta ja opiskelu tuhrauttavaa.

Hanki rutiini ja onnistumisia

Harjaantunut laskija kykenee luovasti soveltamaan osaamistaan erilaisissa ongelmissa. Rutiinin saavuttamiseksi töitä on tehtävä paljon, mutta onnistumiset palkitsevat ja antavat motivaatiota oppimiseen.

Menestyminen elämässä ja urheilussa – Lentopalloilija Riikka Lehtonen

Suurin syy menestykseeni on varmasti kunniahimo (sekä elämässä että urheilussa) sekä haaveet ja unelmat uran aikana, mitä olen kovan työn avulla halunnut saavuttaa. En ole melkein koskaan tyytyväinen tekemisiini vaan haluan aina vain tehdä asiat paremmin ja tulla paremmaksi. Tästä tuleekin yksi motoistani: “Jos et ajattele olevasi parempi, et enää ole edes hyvä! “Kehittymisen halu on aina ollut suuri. Unelmien toteuttamiseksi olen luopunut monista asioista (kuten monen urheilijan täytyy tehdä), mutta tilalle olen saanut valtavasti kaikkea uutta: kuten esim. nähnyt maailmaa, saanut paljon uusia ihmissuhteita, oppinut uusia kieliä… Urheilijan elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta silti en vaihtaisi päivääkään pois!!

No Replies to "Vinkkejä elämään"