SPINNING

Hanna Hallikainen
Liikunnanohjaaja, spinning ohjaaja, personal trainer

SPINNING: virtuaalinen pyörälenkki, menevän musiikin tahdissa

Mistä lajista on kyse:

Spinning on sisäpyöräilyä. Jos pidät pyöräilystä niin tämä on loistava vaihtoehto vaikka sadessäällä, kun kuntolenkki maantiellä saattaa tuntua vastenmieliseltä ja miksei muutenkin tehokkaana ja monipuolisena harrastuksena viikko-ohjelmaasi. Spinning tunnilla pääset tuulettamaan ajatuksia, parantamaan hapenottokykyä, kestävyyttä sekä piristämään mieltäsi ohjaajan opastuksella.
Spinning-pyörä on ”riisutun” näköinen kuntopyörä. Tunti alkaa oman ajoasennon etsimisellä eli säädetään satulan- ja ohjaustangon korkeus itselleen sopivaksi. Tämän jälkeen jokainen polkija on itse vastuussa vastuksen säätämisestä. Pyörän vastuksen säätäminen on helppoa eikä siihen tarvitse keskittyä sen enempää kuin vaihteiden vaihtoonkaan tavallisella fillarilla. Tämän jälkeen istahdetaan satulaan ja aletaan polkea lämmittelyvauhtia. Polkeminen ei tämän jälkeen keskeydy koko tunnin aikana. Riippuen tunnin sisällöstä ja pituudesta eteen saattaa tulla mitä vaihtelevia maastoja. Sinun ei tarvitse kuin kuunnella ohjaajan antamia neuvoja ja uskaltaa kääntä nousuihin kunnolla vastusta alle! 😉

Miten valmistautua spinning-tunnille?

Pakkaa laukkuun sisäliikunta varusteet (kiinnitä huomio housuihin että lahkeet eivät ole liian lepattavat ja takerru polkimiin, suosittelen esim. jouksutrikoita), tämän lisäksi tarvitset juomapullon, hikipyyhkeen ja kovapohjaiset sisäliikuntakengät. Jos innostut lajista ns. klossikenkä tuo mukavuutta ja tehoa polkemiseen joten niiden avulla saat lajista taatusti kaiken ilon ja hyödyn irti!
Kuntokeskukset tarjoavat monipuolista sisältöä kaiken kuntoisille ja tasoisille polkijoille. Jos olet aloittamassa lajin, suosittelen tuntia jossa on teknikkaopastus ja jossa käydään ajoasennot ja polkutekniikat läpi. Hyvä polkutekniikka tuo lajiin mukavuutta ja nautit täysillä itsesi haastamisesta ja tämän huikean lajin tuomista fiiliksistä!

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan spinningiä, sitä ei sanoin voi kuvailla kuin kivaa se on!

No Replies to "SPINNING"