GITG went to America 76ers Summer Camp

Veimme 20 vuosina 2002 – 2005 syntynyttä poikaa 76ers Summer Camp. Tämä oli historian ensimmäinen kerta, kun suomalaiset koripalloilijat osallistuivat leirille. Kerromme tässä kokemuksistamme, koska olemme 100% varmoja, että kerta ei ollut viimeinen.

Ilmasto
Osallistuimme leirille heinäkuun ensimmäisellä viikolla 2018. Se oli kuumin viikko Philadelphiassa sataan vuoteen. Lämpö(kuumuus)tila oli päivittäin noin 32 – 38 C. Mutta myös tavanomaisesti tämä on kuuminta vuodenaikaa ja ilmankosteus tekee siitä jotain sellaista, mihin me suomalaiset emme ole tottuneet.
Leirijärjestäjät huolehtivat nesteytyksestä hyvin. Kaikkien kenttien laidoilla oli vettä ja isot tankit urheilujuomaa. Valmentajat pitivät säännöllisiä taukoja ja ohjasivat leiriläiset juomaan. Harjoitussalissa ei ollut ilmastointia, mutta sen laidalla oli useita massiivisia tuulettimia.
Joissain asuntolan huoneissa ei ollut ilmastointia ja tällaisissa huoneissa nukkuneet pojat kärsivät siitä jonkin verran. Huomasimme valitettavasti vasta neljäntenä päivänä, että leirijärjestäjältä olisi ollut mahdollista vuokrata tuuletin. Suosittelemme ehdottomasti tekemään sen.

Mitä pakata mukaan
Leiriläiset saavat ilmoittautumisen yhteydessä harjoitusliivin, joka tulee olla yllään kaikissa treeneissä ja peleissä. Joten pelipaitoja ei (ehkä muutamaa enempää) tarvita. Sen sijaan useammat pelishortsit ovat tarpeen. Sanoisimme, että 10 shortsit ja 15 sukat. Koska peliliivistä tulee varsin hikinen, on mukavaa, että alusvaatteet, shortsit ja sukat ovat kuitenkin aina puhtaat. Jokaiseen aamuun tarvitaan myös puhdas t-paita.
Kentät ovat pääosin ulkokenttiä. Sen vuoksi on hyvä ottaa mukaan kahdet koriskengät. Omia palloja ei tarvitse ottaa mukaan. Kaikilla kentillä on paljon palloja.
Me otimme viltit, lakanat ja tyynyt. Joillakin oli makuupussi. Kaikki tämä on mahdollista vuokrata leiriltä 40USD hintaan. Aluella on myös Cadet Shop, jossa myydään tyynyjä 10USD hintaan.
Suosittelemme ottamaan mukaan kaksi pyyhettä, koska ilmankosteus saattaa olla niin korkea, etteivät tekstiilit kuiva kovinkaan helposti.

Ruoka

Ruoka on tyypillistä amerikkalaista ruokaa, esim. hampurilaisia, pizzaa, leivitettyjä perunoita. Mutta jokaisella aterialla on tarjolla myös salaattiaineksia ja kasviksia. Ruoka ei ole välttämättä sellaista, johon leiriläiset ovat suomalaisilla leireillä tottuneet. Mutta painotamme, että jokaisella aterialla on mahdollista koota superterveellinen lautanen. Hämmennyksen välttämiseksi on hyvä keskustella ennen matkaa erilaisista ruokakulttuureista.

Raha
Tällä leirillä kaikki ovat rahan suhteen hyvinkin tasa-arvoisessa asemassa. Ilmoittautumisen yhteydessä leiriläiset antavat kanttiiniin korkeintaan 50USD. Kanttiini on auki päivittäin mutta ei koko päivää. Leiriläisen asioidessa kanttiinissa hän ei tarvitse rahaa, vaan kaikki ostokset merkataan listaan hänen nimensä kohdalle. Yli 10USD ylijääneet summat palautetaan perjantaina.

Turvallisuus ja järjestäytyneisyyss
Mielestämme kaikkein hämmästyttävintä oli turvallisuus ja se, miten hyvin järjestäytynyt leiri oli jokaisessa tilanteessa. Kaikki toiminnot olivat tarkkaan valvottuja.
Asuntolat niinikään ovat hyvin valvottuja. Jokaisen talon jokaisessa kerroksessa asuu vähintään yksi valmentaja. Huoneiden ovia ei saa sulkea yöksikään, vaan väliin laitetaan joko kenkä tai tuoli..
Valmentajien velvollisuus on opetella ryhmänsä pelaajien nimet ja missä asuntolassa he nukkuvat. Valmentajat ovat vastuussa siitä, että leiriläiset ovat paikalla jokaisessa tapahtumassa.
Lisäpäivien retkillä läsnäolotarkistus suoritettiin useampaan kertaan.
Me olemme kaksi erittäin tiukkaa äitiä ja olemme matkustaneet joukkueemme kanssa sekä koti- että ulkomailla. Mutta täytyy myöntää, että me olimme otettuja siitä, miten turvallisuus ja järjestäytyneisyys on otettu leirillä huomioon jokaisessa pienessäkin yksityiskohdassa.
76ers Leirijohtaja Todd Landrey on persoonallisuus, joka tekee sanottavansa hyvin selväksi. Tiukka mutta ystävällinen. Ja paikalla ja tavoitettavissa leirillä 24/7.

Koripallo
Tämä leiri on ehdottomasti koripalloleiri. Ensimmäisen päivän ensimmäisten treenien jälkeen pelaajat ohjataan tason mukaan neljään harjoitusryhmään. Jokaisessa ryhmässä on neljä peliryhmää, joilla jokaisella on nimetty valmentaja. Sen lisäksi koko harjoitusryhmällä on nimetty päävalmentaja. Eli kun koko 32 pelaajan ryhmä treenaa, on paikalla vähintään viisi valmentajaa. Useimmissa treeneissä enemmän. 
Treenejä on päivittäin ennen lounasta, iltapäivällä ja päivällisen jälkeen klo 21 asti. Sen lisäksi leiriläisillä on mahdollisuus treenata ohjatusti myös ennen aamiaista.
Me maksoimme kaksi extrayötä ja olimme leirillä sunnuntaihin asti, kun leiri loppui perjantaina. Perjantai-iltana tehtiin leffareissu, lauantaina vietettiin päivä vesipuistossa / huvipuistossa. Sunnuntaina pääsimme vierailulle 76ers pääkonttorille ja näimme mm. joukkueen harjoitussalin.

Yhteenveto
Tämä ei ole shoppailumatka. Pojat eivät päässeet ostoskeskuksiin. He pysyivät leirialueella ja treenasivat koripalloa. Valmentajat olivat äärimmäisen päteviä ja omistautuneita tehtäväänsä.
Leirillä oli osallistujia yli 30 maasta. Moni suomalainen poika oli peliryhmänsä ainoa suomalainen jäsen. Eli koripallo-opin lisäksi leiriläiset saavat mahtavan kattauksen kansainvälisyyttä!
Me suosittelemme lämpimästi osallistumista tälle leirille ja annamme mielellämme kokemuksistamme lisätietoa!

No Replies to "GITG went to America 76ers Summer Camp"